De dialoog tussen oud en nieuw is een uniek schouwspel

 
 
 
Conqor -  verhaal architect
 

Een woning strippen en met bestaande elementen heropbouwen tot een unieke thuis. Architect Bert Ghesquiere van GC Architecten gaat graag de uitdaging aan. Met een grondige aanpak en op maat van de eigenaren. "We halen meer uit een bestaande woning."

Bert (39) werd architect om huizen een ziel te geven. Bij renoveren is dat geschiedenis blootleggen. De charme van een oude woning distilleren in bestaande elementen en accentueren in combinatie met nieuwe materialen. "Zelf wonen we ook in een gerenoveerd huis. We waren verliefd op de gevel, het karakter van de woning en de uitgesleten arduinen treden aan de voordeur. In combinatie met een moderne achterbouw hebben we een unieke thuis gecreëerd. Dat huiselijke met een authentieke insteek is het doel bij elke totaalrenovatie."


Elk verbouwproject begint bij het dagelijkse gezinsleven. Samen met de klanten gaat Bert op zoek naar de ideale oppervlakteverwachtingen van de leefruimtes. Al dan niet met een uitbouw. "Oude woningen hebben typisch kleine ruimtes. We zoeken de openheid van de woning en creëren ruimte. In plaats van een aparte eethoek kiezen we bijvoorbeeld voor een leefkeuken."

"Dat huiselijke met een authentieke insteek is het doel bij elke totaalrenovatie."

Oude plafonds met betongewelven die ter plaatse gegoten zijn en een strak extra volume. Het is maar een van de voorbeelden hoe renovatie creatieve mogelijkheden biedt. "Grondig renoveren legt bovendien alle mogelijke ouderdomskwaaltjes bloot. Je krijgt dus een woning die volledig in orde is, maar met extra cachet. Een boeiend spel tussen bestaand en nieuw." Een project bij Conqor begint met een grondige analyse van de woning. Met een totaalaanpak wordt het project helemaal bekeken volgens de smaak en wensen van de eigenaren. Met één contactpersoon van begin tot einde. "De bouwpartners zijn bovendien op mekaar ingespeeld. Dat uit zich in een snellere manier van verbouwen, met vaste timing en vast budget. En altijd met een uniek eindresultaat."

 
 

Interesse in een samenwerking?

Contacteer ons